Nieuws

De ANPA website is op 1 maart 2015 van start gegaan. De website voorziet duidelijk in een grote behoefte; de catalogus wordt circa 300 maal per dag bezocht, dat is ruim 100.000 maal per jaar.

De catalogus omvat nu 277 bedrijven en instellingen die tussen 1890 en 1958 eigen plaatjesalbums hebben uitgegeven, in het totaal 723 verschillende albums. Van 225 bedrijven zijn de albums gedetailleerd beschreven; dat zijn 631 albums met ruim 1.100 pagina's beschrijvingen. In 2017 zijn ook lijsten van alle reclamealbums toegevoegd; dat zijn er nu 558. 
Meldingen van onbekende of "vergeten" albums worden op prijs gesteld via de contact-button op deze website of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook correcties en tips zijn welkom.
Het nieuwste toegevoegde album wordt getoond op de frontpage. Per 1 november 2017 is dat het zeldzame filmsterrenalbum van Bubble Gum.

Nieuwsupdate per oktober 2017.
Er komen in deze catalogus 22 bedrijven voor die eigen albums uitgegeven hebben en ook reclamealbums. Op de lijst van albums van zo'n bedrijf, die je krijgt als je de naam van het bedrijf aanklikt en die je kunt printen, stonden alleen de eigen albums. De reclamealbums kwamen alleen voor op de lijst van alle reclamealbums. Dat is niet handig als je geïnteresseerd bent in een bepaald bedrijf en je op papier een lijst van alle albums van zo'n bedrijf wilt hebben. Er is herhaaldelijk gevraagd of daar iets aan te doen is. Ik heb daarom bij deze 22 bedrijven de reclamealbums toegevoegd aan de lijst van albums. Op het scherm zijn de reclamealbums schuin gedrukt. Op de print staan ze recht; dat moet nog in de software aangepast worden.
Graag hoor ik van de geïnteresseerde gebruikers wat ze van deze vorm vinden. Zijn er betere ideeën voor de vormgeving ? Mail je ideeën s.v.p. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Updates (in aflopende volgorde):

April 2018
De beschrijving van Kwatta is uitgebreid met de filmsterrenalbums.

Januari 2018
De beschijving van het filmsterrenalbum van Millhoff / De Reszke is toegevoegd.

November 2017
De Beschrijving van de albums van Westerhof en van Bubble Gum zijn toegevoegd.

1-7-2017 
ANWB is uitgebreid met het Relica zegelalbum

2-4-2017
Albers - A.C.L. is aangevuld met een pagina bedrijfsinformatie.

Februari 2017
Een lijst van alle bedrijven die reclamealbums hebben uitgegeven is toegevoegd. Op dit moment zijn dat 575 bedrijven, waaronder 22 die ook eigen albums uitgegeven hebben.
Deze lijst is te vinden in het Bedrijvenregister onder de naam Reclamealbums.

19-2-2017
Bij Turkstra is de beschrijving van de 8 harmonica-albumpjes toegevoegd.

20-12-2016
Bij Boersma is de beschrijving van het album Historische taferelen toegevoegd.
Bij Vittoria - Miss Blanche is het zeldzame album "Schoonheidskoninginnen 1931" toegevoegd.

1-10-2016
De beschrijving van Compagnie Liebig is aangevuld met een aantal voorbeelden van oude albums.
Compagnie Cibils is toegevoegd.
De beschrijving van drie uitgaven van het album "Een tocht rondom de Zuyderzee" van Kroon en van De Jong Export (Discus kaas) is toegevoegd.

8-7-2016
Kwatta is toegevoegd, met 3 albums die in België geproduceerd zijn.

15-6-2016
De beschrijving van Kaiser is aangevuld met twee bekende en een onbekend album.

10-5-2016
Het vogelalbum van de Groningse Margarinefabriek is toegevoegd met uitvoerige beschrijving.
Van twee bedrijven zijn de beschrijvingen van de albums toegevoegd: het album Gooische Veldbloemen van de Gooische Stoomwasscherij, en het sprookjes- en kinderrijmpjesalbum van Van Dijk koek en beschuit.
 
1-4-2016
Van Smith Chewing Gum is een klein plakboek toegevoegd en bedrijfsinformatie.
Bij Dunlop is uitvoerige bedrijfsinformatie toegevoegd en een sterk afwijkende proefdruk van het vlinderalbum.
De firma Verhagen van Oorschot is toegevoegd met het Photografie Album.