Skip to main content

Uitleg

De ANPA catalogus bevat een lijst van bedrijven en een lijst van alle bekende albums bij deze bedrijven. Bij veel bedrijven is een gedetailleerde, geïllustreerde beschrijving van de albums beschikbaar in een document in pdf-vorm. Per bedrijf is er één zo'n document dat alle beschreven albums omvat en vaak ook informatie over het bedrijf.

U kunt in de menuregel boven in het scherm kiezen voor de lijst van bedrijven of de lijst van plaatjesalbums. U kunt de lijsten doorbladeren met de nummerknoppen onderaan het scherm. Maar u kunt ook met de letterknoppen bovenaan direct naar de pagina met de bedrijven met die beginletter springen.
Als u de (blauwe) naam van een bedrijf aanklikt verschijnt een venster met de lijst van albums van dit bedrijf. Gebruik de keuzetoetsen bovenin of de linkerpijl van de browser om terug te keren. 

U kunt zowel in de lijst van bedrijven als in de lijst van albums zoeken op een (deel)woord door rechtsboven bij "Zoeken" het woord in te tikken. Geeft u bijvoorbeeld olympiade op, dan krijgt u als respons de bedrijfsnamen Amstel (Olympiade 1928) en Turmac (Olympiade 1932). Als u die aanklikt krijgt u het venster met de informatie van dat bedrijf. Tikt u alleen olymp in, dan krijgt u als respons nog drie bedrijven meer, waar olympische (spelen) bij voor komt.

Als bij een bedrijf een document met gedetailleerde informatie beschikbaar is, dan is aan de rechterkant van het scherm de knop "Details" te zien. Klikt u daar op dan verschijnt het gehele document in beeld. U kunt het document op het scherm doorbladeren en eventueel afdrukken of op uw eigen computer opslaan. Bij het doorbladeren kunt u gebruik maken van de toetsen PgDn en PgUp om één scherm vooruit of terug te gaan, en de pijltjestoetsen naar rechts en naar links om een hele pagina vooruit of terug te gaan.
De documenten zijn zo opgemaakt dat ze tweezijdig afgedrukt kunnen worden, met een ruime binnenmarge voor perforatie om het te kunnen opbergen in een ringband.
Opslaan heeft in het algemeen weinig zin omdat elk document immers direct opgevraagd kan worden op de ANPA website. Bovendien worden de documenten zonodig gecorrigeerd en uitgebreid, zodat u het beste steeds de website kunt raadplegen om up-to-date te zijn. Belangrijke updates worden steeds gemeld bij "Nieuws"; die meldingen blijven een jaar bewaard.

Naast de "plaatjesalbums" (unieke albums die in opdracht van één of enkele bedrijven gemaakt zijn, is per september 2018 begonnen met toevoegen van lijsten van andere albums, zoals kalenderalbums, albums van reclamehandels en chromoalbums. Die vindt u onder de menukeuze "Overige albums".