Nieuws

De ANPA website is op 1 maart 2015 van start gegaan. De website voorziet duidelijk in een grote behoefte; de catalogus wordt circa 300 maal per dag bezocht, dat is ruim 100.000 maal per jaar.

De catalogus omvat nu 288 bedrijven en instellingen die tussen 1890 en 1958 eigen plaatjesalbums hebben uitgegeven, in het totaal 731 verschillende albums. Van 231 bedrijven zijn de albums gedetailleerd beschreven; dat zijn 650 albums met ruim 1.100 pagina's beschrijvingen. In 2017 zijn ook lijsten van alle reclamealbums toegevoegd; dat zijn er nu 560. 
Meldingen van onbekende of "vergeten" albums worden op prijs gesteld per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook correcties en tips zijn welkom.
Het nieuwste toegevoegde album wordt getoond op de frontpage. Per 1 september 2018 is dat het zeldzame album  met grote kunstchromo's van Taconis Leuwarden.

Wijziging in de lijst van albums per oktober 2017.
Er komen in deze catalogus 22 bedrijven voor die eigen albums uitgegeven hebben en ook reclamealbums. Op de lijst van albums van zo'n bedrijf, die je krijgt als je de naam van het bedrijf aanklikt en die je kunt printen, stonden alleen de eigen albums. De reclamealbums kwamen alleen voor op de lijst van alle reclamealbums. Dat is niet handig als je geïnteresseerd bent in een bepaald bedrijf en je op papier een lijst van alle albums van zo'n bedrijf wilt hebben. Er is herhaaldelijk gevraagd of daar iets aan te doen is. Ik heb daarom bij deze 22 bedrijven de reclamealbums toegevoegd aan de lijst van albums. Op het scherm zijn de reclamealbums schuin gedrukt. 

Uitbreiding van de catalogus per 1 september 2018
Naast de catalogus van de "unieke" albums, die voor één bedrijf gemaakt zijn (soms enkele bedrijven) zijn er lijsten van andersoortige albums beschikbaar, m.n. reclamealbums, kalenderalbums, commerciële albums (waar de plaatjes van gekocht moesten worden, b.v. Panini) et cetera. Er worden 7 verschillende lijsten bijgehouden. Deze worden gelijdelijk in deze website opgenomen, los van de catalogus van de plaatjesalbums. Daarvoor is de menukeuze "Overige albums" toegevoegd. Per september 2018 komen de eerste twee lijsten beschikbaar, Reclamealbums (op bedrijf en op titel).   

Updates (in aflopende volgorde):

15 november 2018
Zendyk is toegevoegd met een dun voetbalalbum.
Bij Batschari is een filmsterrenalbum toegevoegd.
Bij De Haas & van Brero is een uniek "vlechtkaarten" album toegevoegd. 

1 oktober 2018
Bij "Overige albums" zijn de lijsten van de Bijbelalbums en de Kalenderalbums toegevoegd. 

15 september 2018
De veilig verkeersplakboekjes uit de vijftiger jaren zijn toegevoegd samen in één document onder de titel (bedrijfsnaam) Veilig Verkeer Plakboekjes.
Puddingpoederfabriek Hapé is toegevoegd met de beschrijving van het zeldzame kaartenalbum.
De beschrijving van het zeldzame versjes en prentjesalbum van Lindeboom Zwolle is toegevoegd.

Augustus 2018
Taconis & Wijnveldt is toegevoegd met de beschrijving van een album.
Bij Philips Tobacco Maastricht is het album Schoonheidskoninginnen toegevoegd.

April 2018
De beschrijving van Kwatta is uitgebreid met de filmsterrenalbums.

Januari/mei 2018
De beschijving van 2 filmsterrenalbums van Millhoff / De Reszke zijn toegevoegd.

November 2017
De Beschrijving van de albums van Westerhof en van Bubble Gum zijn toegevoegd.

1-7-2017 
ANWB is uitgebreid met het Relica zegelalbum

2-4-2017
Albers - A.C.L. is aangevuld met een pagina bedrijfsinformatie.

19-2-2017
Bij Turkstra is de beschrijving van de 8 harmonica-albumpjes toegevoegd.

20-12-2016
Bij Boersma is de beschrijving van het album Historische taferelen toegevoegd.
Bij Vittoria - Miss Blanche is het zeldzame album "Schoonheidskoninginnen 1931" toegevoegd.

1-10-2016
De beschrijving van Compagnie Liebig is aangevuld met een aantal voorbeelden van oude albums.
Compagnie Cibils is toegevoegd.
De beschrijving van drie uitgaven van het album "Een tocht rondom de Zuyderzee" van Kroon en van De Jong Export (Discus kaas) is toegevoegd.